Zimbabwe is prachtig!
Door: Nicoline
Blijf op de hoogte en volg Nicoline
21 Juli 2008 | Zambia, Livingstone
Vrijdagmiddag gingen we met een soort truck richtig Zimbabwe. Dit was eigenlijk vlak bij, maar we hebben er toch de hele middag over gedaan, omdat iedereen een visum moest en dan duurt dat toch wel even op de grens. Toen reden we eindelijk in Zimbabwe, werden we toch wel een beetje aangekeken, een truck met allemaal blanke mensen erin. Maar we bleken te verblijven in een enorm luxe lodge in een game park, echt super mooi. Gelijk nadat we aankwamen gingen we naar een echt afrikaans restaurant waar we een afrikaans kleed omkregen, muziek en dans was en je kon er zelfs krokodil eten. Echt super geslaagde avond.
Zaterdagochtend vertrokken we om 6.00 uur om naar de lion walk te gaan. Dit was echt een fantastische ervaring. We gingen wandelen met de leeuwen en je kon ze ook aanraken. Ze waren nog maar 18 maanden oud, maar ze waren echt enorm groot. Het was best eng, maar super! Tegen de middag zijn we naar de victoria falls gegaan. De zimbabwe kant is nog mooier dan de zambia kant! Daarna gingen we naar markt om souvenirs te kopen. Maar het is zimbabwe dus qua toeristen waren wij de enige. iedereen wilde wat aan je verkopen, echt een gekkenhuis. Maar erg grappig om mee te maken. 's Avonds gegeten in de lodge met uitzicht over het gamepark. Zondag heerlijk aan het zwembad gelegen met opnieuw uitzicht over het gamepark. Zimbabwe was echt prachtig en we hebben niks gemerkt van de crisis, behalve dat er geen eten en drinken te koop is in de winkels.
Vanochtend had ik opnieuw home based care, maar dit keer in een andere wijk met andere vrouwen. Ze gingen alleen maar vragen om geld en geld voor de patienten en toen ik dat niet gaf waren ze erg teleurgesteld en ik kreeg het gevoel dat ik niet meer hulp gaf. Dit vond ik echt niet leuk. Maar het is niet aan ons om geld te geven, wij proberen de basis zorg aan huis te bieden. Ik heb dit gemeld bij de organsatie en ze gaan er wat aan doen. Wij bieden medishce hulp, geen financiele. Deze middag heb ik op de boerderij gewerkt, zwaar, maar best leuk om een keer te doen.
Het ziekenhuis doet een beetje moeilijk en ik hoor net dat ik er misschien geld voor moet betalen om naar te werken. Ik ga hier even werk van maken, en ben er van overtuigd dat het goed gaat komen!.
De foto's krijg ik niet op de site, dus ik laat ze zien als ik weer in nederland ben.
Veel liefs,
Nicoline
Veel liefs,
Nicoline
21 Juli 2008 - 15:30
Henk:
prachtig zeg. we zijn wel erg benieuwd naar de foto's. Niets te merken van crisis lijkt toch wat eufemistisch: geen eten en drinken te koop!
hoe reageren de inwoners op de crisis?
liefs. -
21 Juli 2008 - 15:56
Nynke:
he nic, wat vervelend dat ze je om geld vroegen!kan me voorstellen dat je je dan heel erg ongemakkelijk voelt!!heel gaaf dat je nu hele falls hebt kunnen zien!is echt zo machtig!
ben echt heeel benieuwd naar alle fotos! :)
kan me niet echt een visuele voorstelling maken van een gamepark bijvoorbeeld ;) en
hoop dat het met het ziekenhuis goedkomt, en ook zonder dat je er extra voor neer hoeft te leggen!!hoe/wie zijn verder de mensen met wie je optrekt?xxx -
21 Juli 2008 - 23:08
Nico En Froukje:
Dag Nicoline. Vanuit Californie reageren we op jouw blog. Prachtig dat je zo even Zimbabwe in hebt kunnen komen. Wij zijn meerdere malen in Vic Falls geweest. Heb jij nu in Lokutula lodge gezeten? We zijn daar een nachtje geweest toen we in 1999 met vakantie terug waren in Zim. Een nacht maar want het was onbetaalbaar duur, wat kunnen de dingen veranderen Hopelijk kun je toch werken in het ziekenhuis. In Afrika lossen de zaken zich op het laatst meestal gewoon op. Linksom of rechtsom. Heel veel plezier gewenst, Nico en Froukje -
22 Juli 2008 - 15:54
Jeanelle:
He lientje!! Wat ontzettend leuk om al je verhalen te lezen. Fijn te horen dat je het zo super naar je zin hebt! Geniet er maar flink van. Zaterdag gaan we op pad naar Spanje, heb er zin in! Na die tijd gauw avondje doen om foto's uit te wisselen. Veel plezier nog en tot snel! Liefs xxx -
25 Juli 2008 - 07:24
Redmer:
Hoi Nicoline,
terug van mijn eigen vakantiereis naar de armoede in de Filippijnen was het weer genieten van jouw berichten. veel plezier in de laatste week!
25 Juli 2008 - 11:56
Laura:
Hey meisje, Leuk om al je verhalen te lezen! ik moet zeggen ik doe het elke keer vluchtig, want ik heb er eigenlijk niet goed de tijd voor vanuit internetcafes en nu vanaf ons vrijwilligersproject :P thuis moeten we het maar 'in het echt' er uitgebreid over hebben (dat komt vast wel goed :P). Rianne en ik hebben er inmiddels zowat alweer 3 weken opzitten, de tijd vliegt echt om joh! Twee weken gereisd (fantastisch) en nu zijn we een week bij ons project. We werken aan de keuken van een basisschool, de kinderen eromheen staan ons elke dag al op te wachten. Overal te zwaaien! Het hele dorp ontvangt ons met open armen en willen allemaal chai (thee) komen brengen enzo. Heel erg leuk! Dit weekend gaan we naar Amritsar en na het weekend beginnen we met een tweede project, voor indiase vrouwen uit het dorp. We gaan 's middags vaak op community-visits, dus bij de mensen thuis gaan we voorlichting over verschillende dingen geven (lees maar op mijn waarbenjij.nu :P). Echt heeeel erg leuk om te doen! Zo leuk om bij de mensen thuis te komen! Ik ga nu snel nog even de rest van mijn mail etc bijwerken meis! Veel plezier nog en ik hoor (hopelijk!) nog weer eens wat van je vanuit zambia :P dikke kus laura -
10 Februari 2010 - 18:16
Anja:
wij gaan de lion walk ook doen;maar worden die dieren wel goed verzorgd????ik moet nog boeken wij vertoeven ook in lokuthula lodge,,,je mag me mailen graag zelfs anja ..abcvo@hotmail.com